fbpx

Monpelje, Francuska – 15. Okobar, 2019

Airways Aviation Group danas je dala obavještenje o sticanju renomirane francuske organizacije za obrazovanje i obuku iz oblasti vazduhoplovstva, ESMA (Ecole Supérieure des Métiers de l’Aéronautique).

Osnovana 1988 i smještena na mediteranskom aerodromu u Monpeljeu, ESMA je najveća i najvažnija (privatna) multidisciplinarna vazduhoplovna škola u Evropi. Sa direktnim pristupom aerodromu i objektima površine oko 11.600 metara kvadratnih, kompleks ESMA-e je podijeljen na različita područja aktivnosti, uključujući moderne Učionice i Predavaonice, Simulatore, Opremu i prostorije za obučavae posada, Hangare za održavanje vazduhoplova sa prostorjama i opremom za edukaciju, i smještajem za više od 100 studenata u okviru kompleksa.

Osnovana kao EASA odobrena organizacija za obuku (ATO), ESMA nudi mnoštvo evropskih certifikovanih kurseva, uključujući obuku za Pilote avio kompanija (EASA ATP), Održavanje vazduhoplova (CAMO, MRO – PART 145 & 147 za interno održavanje i obuku iz vazduhoplovnog inženjeringa), obuku za Kabinsko osoblje (CCTO training), obuku za Ground Handling uključujući (IATA;Dangerous goods; Safety; IATA & AMADEUS certifikovanje).

„Оvо su nezapamćena vremena u vazduhoplovstvu, a mi ubrzavamo i proširujemo već značajnu globalnu prisutnost i sposobnost, i nudimo još više rješenja za sve veću potražnju industrije za odgovarajuće obučenim i kvalifikovanim ljudima. Airways Aviation Group jedan je od veoma rijetkih svjetskih brendova u vazduhoplovnom obrazovanju i obuci i nastavićemo da učvršćujemo svoje pozicioniranje dok služimo postojećim partnerima i razvijamo nova industrijska partnerstva. Kupovina ESMA-e značajan je sljedeći korak u susretu sa izvanrednim rastom industrije u predstojećih 15 godina.“ rekao je Romy Hawatt, osnivač i izvršni predsjedavajući Airways Aviation Group-a.

Odobrenja i certifikati Airways / ЕСМА uključuju ЕАSA, CASA, crnogorski ICAO, UAE GCAA и Kuvajt DGCA, zajedno sa veoma poštovanim CAAC (Uprava za civilno vazduhoplovstvo Kine) odobrenjima.

“Airwaya/ESMA cijene svoje sadašnje odnose, i namjeravaju da nastave da pružaju ATPL i druge obuke za piolote različitim kineskim avio kompanijama, pored postojeće evropske, arapske i ostale azijske klijentele. Azija, podkontinent, Afrika i Bliski Istok predstavljaju više od dvije trećine svjetskog rastućeg tržišta u nadolazećim godinama, i Airways/ESMA je pozicionirana tako da igra značajnu ulogu u asistiranju svojim partnerima u njihovim potrebama za obukom.”, objasnio je Hawatt

Airways Aviation Group spremna je za budućnost sa istorijom i pričom rasta koja traje više od 30 godina tokom kojih je obučila više od 8,000 studenata. Trunutna flota kojom Grupa raspolaže, sastoji se od 34 x Diamond DA40 and DA42, i 16 x Cessna 172 i 182, koji su raspoređeni u pšerativnim bazama.

Sa dodatkom ESMA-e, Airways Aviation Group se sada može pohvaliti sa izgrađenim objektime površine oko 25,000 metara kvadratnih, uz najveću i najraznovrsniju površinu (od plaža do planina) za obuku pilota, koja pokriva više od 350,000 kilometara kvadratnih širom Velike Britanije, Španije, Francuske, Crne Gore i Australije.

“U nadolazećim nedeljama i mjesecima trebalo bi da se primijete znatne nove aktivnosti koje će proisteći iz sastanaka i razgovora sa našim postojećim i novim potencijalnim partnerim širom svijeta. Usredotočeni smo na efikasno maksimiziramiziranje eksploatacije resursa, kako bi uvećavali poslovne rezultate, posebno zahvaljujući našim, sada proširenim, resursima u Evropi”, dodao je Hawatt

Za dalje informacije kontaktirajte:

AIRWAYS AVIATION GROUP – incorporating ESMA Academy

t   +44 (0)1865 587 370
airwaysaviation.com
a  Airways Aviation Academy Oxford
Airways House
London Oxford Airport
Langford Lane
Kidlington
Oxfordshire
OX5 1RA
United Kingdom

 

Partners, Certifications and Affiliates
           


Romy Hawatt – Founder & Executive Chairman – Airways Aviation Group

Ready to embark?

Enquire Now